fbpx

شروط الهجرة الى كندا.. وكيفية الحصول على اقامة دائمة للمصريين ✈

الهجرة الى كندا من الحاجات اللي بقت بـ تشغل اهتمام ناس كتير، خصوصًا بعد اضطراب الأوضاع الاقتصادية وقلة الفرص المناسبة في مصر، ووجود فرصة وحياة أفضل في دول تانية زي كندا مثلًا.

لكن هل الموضوع سهل؟.. طب ازاي أهاجر لـ كندا ويبقى معايا إقامة دائمة؟
في الجاي هـ نتكلم بالتفصيل عن شروط الهجرة الى كندا وكمان الحصول على الاقامة الدائمة بالنسبة للمصريين: 

الأول.. ليه كندا؟🤷‍♂️

احدى المقاطعات الكندية

كندا تعتبر من أفضل دول العالم على مستوى الثقافة والتعليم والصحة.. كمان مساحات حرية الرأي في كندا كبيرة جدًا.

وهي واحدة من أكثر الدول أمانًا في العالم، وتم تصنيفها كثامن أأمن دولة وفق مؤشر الأمان العالمي.

كندا معروفة بمستواها المعيشي الفاخر، فـ متوسط المرتبات في كل المقاطعات الكندية 950 دولار في الأسبوع تقريبًا.

Coming Soon
عايز تهاجر كندا؟؟

شروط الهجرة الى كندا

(ملحوظة) المرتبات بـ تختلف من مقاطعة لـ مقاطعة بما يتلائم مع مستوى المعيشة فيها.

كمان كل طفل بـ يتولد في كندا ليه مرتب خاص لحد ما يوصل 18 سنة.

اقرأ أيضًا: انت هـ تعيش مرة واحدة👀 اعرف افضل الدول للعيش في العالم وسافر👇 

كندا الفترة اللي فاتت أصبحت وجهة رئيسية لكتير من الأشخاص اللي بـ يسعوا للهجرة لـ بدء حياة جديدة في مكان آمن وأفضل.

كمان الشعب الكندي بـ يتقبل الوافدين الجدد وبـ يلقبوهم بـ “الكنديين الجدد”! والدولة هناك بـ تنظم برامج تساعد الوافدين للاندماج سريعًا مع باقي المواطنين.

شروط الهجرة الى كندا

وبعد ما تبقى مواطن كندي حاصل على الإقامة، بـ يكون مطلوب منك شوية حاجات بسيطة زي “احترام القواعد والقوانين، ودفع بعض الضرائب”!

وفي المقابل بـ يتاح ليك تعليم مجاني للأطفال، ورسوم دراسة جامعية مُخفّضة، وتأمين صحي مجاني.

كمان انت تقدر خلال فترة إقامتك في كندا إنك تحصل على الجنسية الكندية، وبـ تقدر من خلالها انك تكفل أي حد من قرايبك وتجيبهم يعيشوا معاك.

إنك تكون مواطن كندي ده بـ يديك كامل الحقوق الإنسانية أهمها إنك تحصل على وظيفة مناسبة لمؤهلاتك وخبراتك، وتقدر من خلالها تعيش حياة كريمة.

طيب ازاي اهاجر لـ كندا؟

شروط الهجرة الى كندا

علشان تهاجر لكندا عندك برنامجين، الأول برنامج “هجرة الكفاءات“، وده لو كنت من الناس أصحاب الخبرات الوظيفية في بعض المجالات المطلوبة في كندا تبع مشروع “العمالة الماهرة”.

اقرأ أيضًا: دول تدفع لك مقابل العيش فيها 💰 اجمع هدومك وسافر😍 

البرنامج الأول بـ يساعدك على دخول كندا حسب نظام الدخول السريع “اكسبرس انتري”.

وكمان تاخد الاقامة الدائمة في كندا، وبالتالي فيه فرصة للحصول على الجنسية الكندية، بعد توافر الشروط.

تقدر تقدم على وظايف ضمن برنامج “العمالة الماهرة” في كندا من خلال الموقع ده Jobbank.gc.ca .

البرنامج الثاني للهجرة لكندا، هو “هجرة الاستثمار”، وده مخصص للمستثمرين اللي عندهم خطة لمشروع معين ناويين ينفذوه في كندا، ولازم المشروع يكون هادف ويساعد على نمو الدولة.

لكن البرنامج ده إجراءاته صعبة شوية من حيث الفلوس، علشان بقى فيه تخوفات من عمليات غسيل الأموال.

شروط الهجرة الى كندا للمصريين

شروط الهجرة الى كندا للمصريين
تعرَّف على شروط الهجرة الى كندا
الهجرة الى كندا حسب أي برنامج من الاتنين اللي فوق، لازم يستوفي بعض الشروط المهمة، وهي:
  • العمر: (مش أقل من 18 ومش أعلى من 46، وأفضل فترة عمرية بين “19-35 سنة”).
  • المؤهلات: (الدكتوراه أفضل حاجة، بعدها الماجستير، والبكالوريوس أقل شوية، وأقل حاجة شهادة الثانوية العامة).
  • اللغة: (مسموح بـ التقديم بلغتين “فرنساوي و إنجليزي”، بشرط يكون مستوى الفرنساوي CLB9، والإنجليزي CLB7 ما يعادل IELTS6).
  • الخبرات: (كل ما زادت الخبرة عن سنة كان أفضل، ومش شرط تكون في نفس مجال دراستك، وفيه انحياز لأصحاب الخبرات الصناعية والزراعية واللي عندهم خطط معينة في المجالين دول).

لو شايف إن الشروط متوفرة فيك، فـ ممكن تقدم على الهجرة دلوقتي من هنا، وبعد كده هتدخل شوية اختبارات.
نجاحك في الاختبارات بـ يأهلك انك تحصل على إقامة 5 سنين في كندا 😉 قابلة للتجديد وكمان ممكن تسعى للحصول على الجنسية خلال فترة إقامتك المؤقتة وتتحول إلى اقامة دائمة.